Pussy Riot in debat in Utrecht

Posted by on Sep 29, 2016 in Evenementen, Seksisme
No Comments

pussy riot tivolivredenburg debat

Iedereen zal wel eens van Pussy Riot gehoord hebben: de Russische punkband die een paar jaar geleden voor heel wat opschudding in de media zorgde met hun protest in een orthodoxe kerk. Ze staan bekend als activisten voor vrouwenrechten en tegenstanders van het regime van Putin. Binnenkort zijn zij in Nederland om voor een debat. Ik dacht dat dit voor sommige lezers wellicht interessant is, omdat Pussy Riot natuurlijk veel met censuur te maken heeft gehad, en het ook over activisme zal gaan. Vandaar dat ik er hier over schrijf.

Van Pussy Riot zullen Maria Alyokhina en Sasha Bogino aanwezig zijn. Op 31 oktober komt Pussy Riot naar Utrecht om in debat te gaan met Prof. Dr. Rosi Braidotti, een universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Dit debat zal gaan over onderwerpen als activisme, macht van de media en de kracht van kunst.

Het debat zal plaatsvinden in TivoliVredenburg. Tickets hiervoor kosten €21 en zijn al verkrijgbaar via Ticketmaster. Ben jij erbij? Dan kun je hier RSVP’en om op de hoogte gehouden te worden.

Bron afbeelding: Riot Artists

# # # # # #

Reply