Waarom je NSMBL’s Ask A Guy moet kijken

Posted by on Okt 2, 2016 in Feminisme, Relaties
No Comments

nsmbl ask a guy

Toegegeven, bij soortgelijke concepten waarin mannen vragen over en van vrouwen beantwoorden gaan mijn nekharen een beetje overeind staan. Ja hoor, daar gaan we weer, een hele video vol met meningen van mannen over waar vrouwen allemaal wel niet aan moeten voldoen. Deze indruk had ik in eerste instantie ook bij de Ask A Guy serie van NSMBL, totdat mijn beste vriendin zei dat deze video’s echt anders waren en ik ze een kans besloot te geven. Ze had gelijk, en daarom vind ik dat deze video’s wel een plekje op Today’s Feminism verdient.In Ask A Guy beantwoorden Mark, Ashwin en Bart diverse vragen van vrouwen. Waar ze op sommige vragen hele vrouwonvriendelijke antwoorden hadden kunnen geven, gebeurt dat in Ask A Guy dus niet. Bij sommige vragen dacht ik echt, nu gaan we het krijgen hoor, zoals een vraag over lichaamshaar, maar vervolgens werd ik verbaasd door de vrouwvriendelijke antwoorden. De heren van Ask A Guy zijn in staat kritisch te kijken naar hoe het mannelijke geslacht zich gedraagt, en ook wanneer er vragen gesteld worden omtrent het lichaam of de kleding van een vrouw, worden er hele correcte antwoorden gegeven.


Dat ik alleen bij de titel ‘Ask A Guy’ ervan uit ging dat het weer zo’n video was waarin mannen vrouwen vertellen hoe ze zich moeten gedragen om de ideale man aan de haak te slaan, laat wel zien dat dergelijke video’s en posts nog steeds veel gemaakt worden. Een verfrissende uitwerking van dit concept als die van NSMBL geef ik hier dan ook graag wat aandacht. Keep it up! Een pluspunt is ook nog dat het geniaal ge-edit is en dat de heren gewoon erg grappig zijn. Mijn favoriete moment is denk ik wel de vraag over nektasjes uit aflevering 4.

Kenden jullie deze serie al? Wat vinden jullie ervan?

# # #

Reply