De beroving van Kim Kardashian

Posted by on Okt 6, 2016 in Celebrities
No Comments

kim kardashian

Iedereen zal het wel meegekregen hebben: Kim Kardashian die van 10 miljoen aan sieraden beroofd is in haar hotelkamer in Parijs. Meerdere mannen stormden haar hotelkamer binnen, hebben haar onder schot gehouden. Wat je ook van Kim Kardashian mag vinden, het moet duidelijk zijn dat je zo’n beroving niemand toewenst. Alhoewel, het internet schijnt die mening niet per se te delen. Over dit onderwerp heb ik nogal wat reacties voorbij zien komen die naar mijn mening ongepast waren, en in deze post vertel ik waarom.

“Ze vraagt erom”

Ik heb maar wat mensen comments zien plaatsen over hoe Kim er toch wel een beetje om vraagt om beroofd te worden wanneer ze constant foto’s plaatst van al haar dure sieraden en dergelijken. Nee, dan nog vraagt ze er niet om. Dan nog is het niet haar schuld als ze beroofd wordt. Het is common decency om van de spullen van een ander af te blijven, hoe rijk deze persoon ook is en hoe duidelijk ze dit ook maakt. Kim is ook maar een mens voor wie een beroving als deze, waarbij ze vastgebonden is en haar mond dicht getaped werd, net zo traumatisch is als voor ieder ander. Er werd een pistool op haar gericht, ze was bang dat ze haar zouden verkrachten… Op dat moment had Kim geen idee of ze de beroving zou overleven. Hoe kun je zeggen dat iemand daar om vraagt?

“Ik geloof er niks van”

Ik heb ook reacties gelezen op een post over het politierapport van de beroving dat iemand er niks van geloofde. Het ging over het politierapport van de beroving. Alsof Kim Kardashian doodleuk tegen de politie gaat zitten liegen over wat er gebeurd is. News flash: dat is strafbaar.

“Is er geen belangrijker nieuws?”

Joh, er is altijd belangrijker nieuws. Als je de wereld zo gaat bekijken kan er altijd maar over een enkele gebeurtenis bericht worden en zouden we allemaal zo wereldvreemd als iets zijn. Mag ik je er daarnaast ook op wijzen dat je op de Facebookpagina van LINDA. Nieuws zit, waar de nieuwe tatoeage van Justin Bieber nieuws is, en niet op die van de NOS? Zolang posts over Kim Kardashian gelezen worden, blijft zo’n site er wel over posten ja. Vraag & aanbod, noemen we dat. En laten we eerlijk zijn, je hóeft er niet op te klikken. Ik vind zoveel posts die op Facebook voorbij komen niet interessant. En dus scroll ik gewoon verder, in plaats van dat ik er een nare reactie achterlaat.

“Jammer dat ze niet dood is”

Gelukkig heb ik deze reactie niet op Nederlandse media gezien, maar er zijn wel degelijk mensen die het jammer vinden dat Kim Kardashian niet neergeschoten is tijdens de beroving. Say what now? We hebben het hier over een mens. Een vrouw. Een moeder, een dochter, een echtgenote. Wat heeft Kim Kardashian jou ooit misdaan dat jij de behoefte voelt om, veilig achter de anonimiteit van je computer, te roepen dat ze Kim dood hadden moeten schieten?

“Als het … was, was het niet zo in het nieuws geweest”

…You don’t say. Verwacht je nou echt dat iedere misdaad groot uitgemeten wordt in de media? Daarvoor vindt er veel te veel criminaliteit plaats, en dat zullen de schrijvers van dergelijke berichten toch ook wel begrijpen. Nee, als jouw oom beroofd wordt, schrijft de internationale media daar waarschijnlijk niet over. Dat is nou precies het verschil tussen een publiek persoon zijn, en dat niet zijn. Ja, iedereen schrijft erover dat Kim beroofd is, maar dat komt omdat de media praat over álles wat Kim Kardashian doet. Daar heeft ze misschien wel zelf voor gekozen, maar zou jij in haar schoenen willen staan? Onder een loep willen leven?

“Wie heeft er voor 10 miljoen aan sieraden in huis?”

Om te beginnen was Kim’s trouwring alleen al 4 miljoen, dus dan ben je al bijna halverwege. Waarschijnlijk zal Kim enkele sieraden met een flinke waarde bij zich hebben gehad. Ze was daar tenslotte voor Fashion Week. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, werkt Kim hard voor haar geld. Geef haar eens ongelijk dat ze het uitgeeft. Wat moet ze dan doen, alles op haar spaarrekening laten staan?

Wat misschien nog wel het ergste is, is dat toen ik hoorde wat er wat gebeurd, ik gewoon al wist dat ik beter bij Facebookberichten over de gebeurtenis weg kon blijven. Ik wist gewoon dat die vol zouden staan met dergelijke comments. Het gaat tenslotte over Kim Kardashian, en alleen omdat zij een celebrity is, moeten we ineens allemaal een mening hebben over wat er met haar gebeurd. En die mening op een beleefde manier ventileren? Ho maar.

Wel moet ik erbij zeggen dat er gelukkig ook genoeg mensen zijn die, of ze Kim nou leuk vinden of niet, wel in kunnen zien dat een gebeurtenis als deze ook voor iemand als Kim Kardashian traumatisch kan zijn.

# # # #

Reply